BSO


Voor- en/of naschoolse opvang
Basisscholen zijn vanaf 1 augustus 2007 wettelijk verplicht om vóór- tussen en/of na school opvang aan te bieden als ouders van hun leerlingen erom vragen. Het gaat hierbij om de zogenaamde dagarrangementen. In Alphen aan den Rijn zijn de drie grote scholenkoepels Morgenwijzer, SCOPE en de Montessorischool hiervoor met Stichting Kinderopvang Alphen aan den Rijn (Junis) een overeenkomst aangegaan. De scholen gaan dus niet zelf de opvang bieden maar besteden die taak uit aan een professionele organisatie. De scholen en Junis hebben daarover afspraken gemaakt.

Buitenschoolse opvang
Een groot aantal werkende ouders maakt voor hun kinderen al gebruik van buitenschoolse opvang: vóór of na school, tussen de middag en in schoolvakanties. De school heeft voor die opvang afspraken met Stichting Kinderopvang Alphen aan den Rijn (Junis).

Junis heeft vijf BSO-locaties in Rijnwoude: Stijntje Stoer in Hazerswoude-Dorp, Het Kasteel en Lancelot in Koudekerk aan den Rijn, ZieZo in Hazerswoude-Rijndijk en Oranjestijn in Benthuizen. De basisscholen in de woonkernen zijn gekoppeld aan de BSO in die woonkern. Op de website van Junis (http://www.junis.nl) kunt u lezen welke vormen van buitenschoolse opvang de locaties bieden.

Kies onder de knop ‘Onze locaties’ voor ‘Overzicht buitenschoolse opvang’ en dan de naam van de locatie in uw woonkern. Op de pagina’s van de locaties op de website vindt u informatie over o.a. openingstijden, leeftijden, activiteitenprogramma’s en andere bijzonderheden.

Nieuw: naar de boerderij
Op het erf van Boer Sol in Hazerswoude-Dorp heeft Junis een ruimte ingericht voor extra activiteiten. Kinderen van de BSO’s uit Rijnwoude kunnen daar gebruik van maken. Ze kunnen helpen op de kaasboerderij, het land in, de dieren (helpen) voeren en andere zaken die zo op een boerderij te doen zijn. De groepsruimte is sfeervol ingericht en een fijne plek om binnen te spelen of te knutselen. In de toekomst kan dit een zelfstandige BSO worden.

Vakantieopvang
In de schoolvakanties is er vakantieopvang en dan werken de BSO’s in de verschillende kernen regelmatig samen zodat ze een afwisselend en attractief programma kunnen aanbieden. Lunches en uitstapjes zijn bij vakantieopvang bij de prijs inbegrepen. Vakantieopvang is ook los en per vakantie af te nemen.

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie over buitenschoolse opvang bij Junis of om uw kind aan te melden kunt u terecht bij de medewerkers van de afdeling Klantenservice (0172 424 824) of op onze website: http://www.junis.nl. Daar vindt u een online aanmeldformulier; u kunt ook eerst een informatiepakket aanvragen.

Stichting Kinderopvang Alphen aan den Rijn
Telefoon : (0172) 424 824
E-mail : stichting@skaonline.nl
Internet : http://www.junis.nl